Navarra String Quartet


Foto: Sarah Wijzenbeek Het Navarra String Quartet, dat vanaf het eerste begin de artistieke invulling geeft aan het festival, is van een zeer hoog internationaal niveau. Het strijkkwartet heeft Londen als thuisbasis en haalt internationaal toonaangevende musici naar het festival.  lees meer »

César Arrieta
tenor


De Venezolaanse tenor César Arrieta zingt tijdens het festival op vrijdagavond en zondagmorgen.  lees meer »

Henk Neven
bariton


Henk Neven is één van de meest bevlogen liedvertolkers van zijn generatie. In 2011 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus werkzaam in de klassieke muziek wordt uitgereikt.  lees meer »

Tom Poster
piano


Tom Poster is een internationaal veel gevraagde pianist. Sinds zijn debuut in Londen op 13-jarige leeftijd, heeft hij een ongebruikelijk uitgebreid repertoire opgebouwd, zowel in de grote concerten als in de kamermuziek.  lees meer »

Elena Urioste
viool


De Amerikaans-Mexicaanse violiste Elena Urioste speelde in het verleden als eens eerder met Tom tijdens een huisconcert in Weesp. Elena werd door de Washington Post omschreven als 'a drop dead beauty who plays with equal parts passion, sensuality, brains and humor' en speelde solo met orkesten zoals de New York en London Philharmonic.  lees meer »

Bert Langenkamp
trompet


Bert Langenkamp studeerde aan het Twents Conservatorium bij Herman Hopman en vervolgde zijn studie bij Peter Masseurs aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij onder meer Timofei Dokshizer en studeerde baroktrompet bij Susan Williams aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  lees meer »

Michael Hesselink
klarinet


Michael Hesselink is klarinettist. Hij is zeer actief als kamermusicus en speelt als lid van het Sweelinck Ensemble in alle belangrijke zalen in Nederland. Daarnaast is hij dirigent van het Leerorkest.  lees meer »

Edwin Rutten
verteller


Edwin Rutten (1943) is een Nederlands jazz-zanger en acteur, die vooral bekend is geworden van het VARA-kinderprogramma De Film van Ome Willem, waar hij de rol van Ome Willem speelde. Daarvan werden tussen 1974 en 1990 meer dan tweehonderd afleveringen gemaakt.  lees meer »

Misha Fomin
piano


Michail (Misha) Fomin (Naltsjik, 29 december 1969) is een Russisch concertpianist. Hij begon zijn pianostudie in zijn geboortestad Naltsjik, Zuid Rusland. In Moskou studeerde hij cum laude af aan de befaamde Muziekacademie Gnessin bij Lina Boelatova (zelf leerlinge van Helena Gnessina en de legendarische Heinrich Neuhaus) en was gedurende twee jaar haar assistent.  lees meer »

Rick Stotijn
contrabas


Rick is een veelgevraagd musicus voor kamermuziekconcerten waar hij regelmatig samenspeelt met o.a. Janine Jansen, Liza Ferschtman en vele anderen.  lees meer »

Bauke Reitsma
beiaard


Bauke Reitsma studeerde orgel en kerkmuziek in Utrecht. Sinds 1 februari 2012 is hij stadsbeiaardier van Weesp, waar hij wekelijks tijdens de markt op dinsdag de klokken van de St. Laurenstoren bespeelt van 11 tot 12 uur.  lees meer »

Sascha Bota
viool


Sascha was born inTimisoara, Romania. He began studying music at five, the violin at six, and the viola at twelve. For the next four years he was awarded consecutive 1st prizes in the Romanian annual National Music Competition.  lees meer »

Dostojevski Kwartet
strijkkwartet


foto: Juri Hiensch Charlotte Basalo Vázquez - viool Julia Kleinsmann - viool Lisa Eggen - altviool Emma Kroon - cello  lees meer »
Navarra String Quartet

Foto: Sarah Wijzenbeek Het Navarra String Quartet, dat vanaf het eerste begin de artistieke invulling geeft aan het festival, is van een zeer hoog internationaal niveau. Het strijkkwartet heeft Londen als thuisbasis en haalt internationaal toonaangevende musici naar het festival.

César Arrieta
tenor

De Venezolaanse tenor César Arrieta zingt tijdens het festival op vrijdagavond en zondagmorgen.

Henk Neven
bariton

Henk Neven is één van de meest bevlogen liedvertolkers van zijn generatie. In 2011 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus werkzaam in de klassieke muziek wordt uitgereikt.

Tom Poster
piano

Tom Poster is een internationaal veel gevraagde pianist. Sinds zijn debuut in Londen op 13-jarige leeftijd, heeft hij een ongebruikelijk uitgebreid repertoire opgebouwd, zowel in de grote concerten als in de kamermuziek.

Elena Urioste
viool

De Amerikaans-Mexicaanse violiste Elena Urioste speelde in het verleden als eens eerder met Tom tijdens een huisconcert in Weesp. Elena werd door de Washington Post omschreven als 'a drop dead beauty who plays with equal parts passion, sensuality, brains and humor' en speelde solo met orkesten zoals de New York en London Philharmonic.

Bert Langenkamp
trompet

Bert Langenkamp studeerde aan het Twents Conservatorium bij Herman Hopman en vervolgde zijn studie bij Peter Masseurs aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij onder meer Timofei Dokshizer en studeerde baroktrompet bij Susan Williams aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Michael Hesselink
klarinet

Michael Hesselink is klarinettist. Hij is zeer actief als kamermusicus en speelt als lid van het Sweelinck Ensemble in alle belangrijke zalen in Nederland. Daarnaast is hij dirigent van het Leerorkest.

Edwin Rutten
verteller

Edwin Rutten (1943) is een Nederlands jazz-zanger en acteur, die vooral bekend is geworden van het VARA-kinderprogramma De Film van Ome Willem, waar hij de rol van Ome Willem speelde. Daarvan werden tussen 1974 en 1990 meer dan tweehonderd afleveringen gemaakt.

Misha Fomin
piano

Michail (Misha) Fomin (Naltsjik, 29 december 1969) is een Russisch concertpianist. Hij begon zijn pianostudie in zijn geboortestad Naltsjik, Zuid Rusland. In Moskou studeerde hij cum laude af aan de befaamde Muziekacademie Gnessin bij Lina Boelatova (zelf leerlinge van Helena Gnessina en de legendarische Heinrich Neuhaus) en was gedurende twee jaar haar assistent.

Rick Stotijn
contrabas

Rick is een veelgevraagd musicus voor kamermuziekconcerten waar hij regelmatig samenspeelt met o.a. Janine Jansen, Liza Ferschtman en vele anderen.

Bauke Reitsma
beiaard

Bauke Reitsma studeerde orgel en kerkmuziek in Utrecht. Sinds 1 februari 2012 is hij stadsbeiaardier van Weesp, waar hij wekelijks tijdens de markt op dinsdag de klokken van de St. Laurenstoren bespeelt van 11 tot 12 uur.

Sascha Bota
viool

Sascha was born inTimisoara, Romania. He began studying music at five, the violin at six, and the viola at twelve. For the next four years he was awarded consecutive 1st prizes in the Romanian annual National Music Competition.

Dostojevski Kwartet
strijkkwartet

foto: Juri Hiensch Charlotte Basalo Vázquez - viool Julia Kleinsmann - viool Lisa Eggen - altviool Emma Kroon - cello

× 


stichting Chamber Music Weesp
organisatie@wcmf.eu
KvK 64243095
Triodosbank Zeist
NL26 TRIO 0212 1771 76
ANBI gegevens
logo cmw
wcmf.eu
© 2015-2019
Vrienden
Zilveren Vrienden
Gouden Vrienden
nieuwsbrief
privacyverklaring
bezoekersvoorwaarden